Bir Sorum Var! Bir Sorum Var! - Manevihanem

Bir Sorum Var!

 Bir şey yap güzel olsun. Çok mu zor? O vakit güzel bir şey söyle. Dilin mi dönmüyor? Güzel bir şey gör. Ve ya güzel bir şey yaz. Beceremez  misin? Güzel bir şeye başla ama hep güzel olsun. Çünkü; ''Her insan ölecek yaşta geç kalmayasın!!'' "Şems-i Tebrizi"

Hayatımı gerçek anlamda sorgulamaya başladığımda yol gösterici olan en güzel  cümlelerden...

Hep güzelliklere güzel yaşamaya niyet edelim ki düşüncelerimiz niyetimiz hayatımıza yansısın.

Bir şey yapabilmemiz için öncelikle farkına varmamız gerekiyor. Bunun için de sorgulamamız. Gelin birlikte sorgulayalım. Öncelikle biz kimiz? Ben kimim? Hayatta insan olarak varız değil mi? İnsanız  (?) Yaşıyoruz  (?)

Evet ama nasıl insanız ve nasıl yaşıyoruz? İnsan olmamızdaki güzellik ne? Amaç ne? Neden insan olarak yaratılmışız? Kainatta var olma nedenimizin ne kadar farkındayız? İnsan olmak ne gerektiriyor? Ve biz o gerekliliklerin ne kadarını yapabiliyoruz? Yada yapmıyoruz? Kainatta onca hayvan, bitki varken biz insan olarak yaratılmışız. Bunun elbette bir nedeni olmalı değil mi? Ve boşuna olmamalı bu seçkinliğimiz.

Sorguluyor muyuz hayatı? Neden ve sonuçları ile her şeyden önce  kendimizi sorguluyor muyuz? Kendimizin farkında mıyız? Maalesef ki değiliz.

Kendimizi dinlememiz, düşünmemiz, amacımızın ne olduğunu farkına varabilmemiz gerekiyor. 

Bizim bu hayatta var olma nedenimiz sadece yemek, içmek, gezmek, uyumak olmamalı. Eğer öyleyse diğer canlılardan ne farkımız olur ki? 

Bunların  farkına varabilmemiz için de ilk duyuşta acı gelen yalnız kalmamız gerekiyor belki de. Yani başkalarıyla hayatta var olmak değil, birilerine ait olmadan kendimizin farkına varmamız. 

Çünkü biz kendimizi nasıl ve nerede görüyorsak hissediyorsak  hayatta sadece o kadarız.

Var mısın bu yazıyı okuduktan sonra kendini sorgulamaya? 

Ben kimim? Neler yaptım? Hangi iyiliği yaptım? Hangi kötülüğü yaptım? Neyi severim? Neyi sevmem? Olumsuzlukları hiç güzelliğe çevirmek için uğraştım mı? Sevdiklerime sorgusuzca sadece istediğim için sarıldım mı? Yoldaki bir kediyi köpeği sevdim mi? Bir yaşlının elinden tuttum mu? Hiç tanımadığım bir çocuğa gülümseyip göz kırptım mı? Güneşin doğuşuna mutlu oldum mu? Karşılık beklemeden birinin hayatına dokunabildim mi?...

Kendimizi tanıdığımız, güzelliklerle, güzel günlerde buluşmak dileğiyle...

Yazan: Duygu Öğünçbilek

Yorum Gönder

0 Yorumlar