Umuda Adım Umuda Adım - Manevihanem

Umuda Adım


 “Sağlığı olanın umudu, umudu olanın her şeyi vardır.” der, bir Arap atasözü. Herkesin başarı ve mutluluktan beklentileri farklı olabilir. Ama sonuçları aynıdır. Başarılı ve mutlu olmak.

Bugünkü yazımızda buna değinmeye çalışacağız.

İnsanoğlu dünyada var olduğu günden beri, her zaman ortak bir amaç edinmiştir. Kendilerine ve tabii ruhlarına iyi gelecek  iki kelimeyi arayıp dururlar. Bazı insanlar bunları başarmışken bazıları ya başar(A)mamış ya da başarmamıştır.

İnsan hayattan bir beklentiyle yaşar. Beklediği olgu da onu besler ve biz bunu “başarı ve mutluluk” diye adlandırırız. Şöyle bir çevremize kulak kestiğimizde ne kadar çok insanın, başarıyı ve mutluluğu bulan insanlara gıpta ile baktığı ortadadır. Acaba bu bir şans mıdır? Olur ya çevremizde başarıyı ve mutluluğu yakalayan insanlara en çok yakıştırılan kelime bu. Şans.

Amaç edinilen zuhurlara yaklaşmanın yolunu bulmak, bize sonucu getirir mi?  Başarıyı ve mutluluğu yakalamış olan insanlara baktığımızda şu (görmek isteyenler için) çok kolay görülür.  Onlar. ÇOK ÇALIŞMIŞLAR! Sanıldığı üzere şans değil, onların bu olgulara sahip olmaları. Ve bu kadere atfedilen bir şey de değil. Geothe : “kişi kendini adadığı anda kader harekete geçer”  Adanılan sonuçtan bir beklenti  oluşturmanın çabası harekete geçmektir. Kendisinin beklentisini kendine düşenini yapmak, işte kader de sonuç da bu şekildedir.

Başarmış ve mutlu olmuş insanların hayatlarında edindikleri prensip nedir? Şimdi onlara bakalım.

Hayal kurun. Onlar hayal kurarlardı.

Siz de hayal kurun. Hayal kurmanın zevkine erişin. Deyim yerindeyse bu konuda çocuklara özenin. İnsanların aya çıkması, Fatih’in İstanbul’u fetih etmesi, M. Kemal’in kurtuluşu hayal etmesi, Hitlerin, sahip oldukları tutkuya delice bağlanması vb. hep hayal ettikleri için başardılar.

→ Hedef belirleyin. Onlar hedef belirlerdi.

“Hedefi olmayan gemiye hiçbir rüzgar yardım edemez” Mümkün olan hedefler belirleyin kendinize. Örneklendirmek gerekirse, ben bu yıl konuşacak kadar yeni bir dil öğreneceğim deyin. Kelime ezberleyin, gramere çalışın. Vb.

→ Planlı yaşayın. Onlar planlı yaşarlardı.

Günlük, haftalık aylık ve yıllık planlar yapın kendinize. Plansız yaşamayın. Gününüzün nasıl ve ne şekilde geçtiğini bilmek istersiniz.

→ Kendinize inanın. Onlar inanırlardı.

Yeni bir dil öğreneceğinize, güzel bir iş yapacağınıza, şirketinizi kuracağınıza inanın. İnanmak, yolun ve başarının yarısıdır.

→ Negatif düşüncelerden uzak durun. Onlar hep pozitif düşünürlerdi.

Ben bunu yapamam, ben o kadar başarılı değilim, kesin elime gözümü bulaştırırım. Ben neyim ki ne bekliyorum. Benim çapım ne ki, diyen sözcüklerden uzak durun. Ben dili öğrenirim, ben şirketi büyütebilirim ben bunu yaparım diye düşünün. Ben başarılı biriyim diye düşündüğünüzde beyinsel düşüncelerinize kendiniz de şaşıracaksınız.

Başarıyı ve mutluluğu kazanan insanların hayattaki prensipleri yukarıdakilerdir. Sizler de başarıyı ve mutluluğu yakalamak istiyorsanız size de gerekli prensipler bunlardır. Emin olun. Ve bunların hepsini gerçekleştirmenin en önemli olgusu;

→ Harekete geç. Onlar, harekete geçerlerdi.

SEN DE HAREKETE GEÇ! Hemen şu anda, şu saniye de. Yazımızın sonuna yaklaştığımız şu satırlarda da Şunu da unutma!

''BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM''

ALLAH’IN RAHMETİNDEN ÜMİT KESMEYİN! (Zümer-53)

BİZ HER İNSANIN KADERİNİ ONUN ÇABASINA BAĞLI KILDIK! (İSRA-13)

Yazımızı ibret dolu bu iki Ayet-i kerime ile bitirelim istedik. Bir dahaki yazımızda görüşmek ümidi ile. Baki muhabbetle...

Yazan: Muaz Özatak

Yorum Gönder

4 Yorumlar