İlklerin Dünyası İlklerin Dünyası - Manevihanem

İlklerin Dünyası

İLKLERİN DÜNYASI

  İlklerin dünyasında herkesin bir ilki vardır. Konu ne olursa olsun, insanın ömrü boyunca hep bir köşesinde saklayacağı ilkler. Peki neden böyledir diye düşünüp durur insan, yani en azından ben. Hatta şunu da ilave edeyim, bu yazıyı kaleme alırken bile bu konu üzerine kafa patlatmıyor değilim.

Öncelikle şunu bilmeliyiz ki, ilklerin dahi kendi emeğin ve çaban ile kazanılanı en kıymetli olanlarıdır. Mesela ilk kazandığın paran ya da ilk işin, araban, evin diye sayarak gidebiliriz bunları. Başkasının sayesinde ya da emeği ile bunları elde ettiğimizi düşündüğümüzde yani kendi emeğimiz ile kıyasladığımızda sizce hangisi daha kıymetlidir? Bence bu konuda hepimiz hemfikiriz (Birkaç istisna hariç.).

Konu ne zaman aşk ve sevgiye gelecek diye sabırsızlıkla okuyanlar da vardır diye tahmin ediyorum. Tabi ilk gönlünü verdiğin, uzaktan dahi olsa sevdiğin kişi bambaşkadır. Ama ben bu konunun insandan insana fark ettiğini düşünüyorum. Kimileri hatırlamaz bile ilk sevdiğini, sahi unuttuğu kişi belki gerçekten sevdiği insan değildi de onun öyle sandığı ya da kendini inandırdığı biri de olabilir. Gerçekten sevmiş olsaydı unutamazdı zaten. Bu konu hakkında daha kapsamlı ve geniş yelpazeli bir yazı kaleme alınsa daha doğru olur diye düşünüyorum.

Demem o ki bu dünyada ilkler değerli ve önemli azizim. Tabi son paragrafta değindiğim kısım da önemli yani, gerçek ilkler asıl önemli olan. Bu sanıyorum duygusal meselelerde ortaya çıkan bir durum.

İlklerin dünyasında herkese yer vardır. Uçsuz bucaksız bu dünyada senin yerin de hazır. Her ilkini doğru ve dikkatli seç ki sonunda bu konuda üzülen ve mağdur olan olma. 

Nice güzel ve neşeli ilklerde buluşmak ümidi ile, baki muhabbetle…

Yazan: Muhammed Enes Yenidünya

Yorum Gönder

0 Yorumlar